Advies en begeleiding voor energiesysteem op het gebied van ontwerp, optimalisatie en uitbereiding/aanpassingen

ATES Control levert met haar specialisten advies op het gebied van energiecentrales waarin warmte koude opslag is gerealiseerd. Wij leveren advies bij slecht functioneren van energiecentrale als ook in vervanging of vernieuwingstrajecten binnen de energiecentrales. Ook hier zijn wij u graag van dienst met onze praktische ervaring op het gebied van de warmtekoude opslag, warmtepompen en regeltechniek.

Provinciehuis Drenthe

Gedurende het langdurig verzorgen van het onderhoud en beheer van de energiecentrale zijn diverse verbeteringen gerealiseerd. Er is een koppeling gerealiseerd met het naastgelegen hotel voor energie uitwisseling ten behoeve van balans herstel. Ten behoeve van het optimaliseren van de inzet van de warmtepomp is ons de vraag gesteld een ontwerp te maken voor uit faseren van de opgestelde CV ketels. Huidig verzorgt de enkele Carrier warmtepomp te totale warmte van het Provinciehuis. In samenwerking met de opdrachtgever zijn de regelingen sterk verbeterd en wordt gestuurd op maximale energiebesparing.

Spaarne Ziekenhuis Haarlem

Het koelsysteem van het Spaarne Ziekenhuis Haarlem bestond uit een aantal verschillende netwerken met koelmachines op diverse locaties. Hiervoor is een ontwerp gemaakt en een optimale integratie van deze netwerken waarbij de hydraulische inpassing van diverse componenten verbeterd. Hierdoor kan met iedere koelmachine in het gehele koelnet koude geleverd worden. Dit verhoogt de redundantie sterk en levert een grote besparing op doordat de efficiëntste machine als eerste kan worden ingezet en pendelgedrag zoveel mogelijk wordt vermeden.

Spaarne Ziekenhuis Hoofddorp

Het Spaarne Ziekenhuis Hoofddop maakt vanaf 2004 gebruik van WKO met lucht laden, dus verwarming zonder warmtepomp. De vervanging van twee koelmachines is aangegrepen om de betrouwbaarheid van het gehele koelsysteem te verbeteren en een grote energiebesparing te realiseren. Hiervoor is een ontwerp gemaakt waarbij de nieuwe warmtepompen CV-water op de goede temperatuur kunnen leveren. Voor een goede inpassing met het WKO-systeem is een serie- parallel inpassing toegepast waarmee gelijktijdig koude laden met ‘lucht laden’ en de warmtepompen kan plaatsvinden.